Blog

Microneedling medical (Mezoterapia fractionata)

Ce este Microneedling-ul Medical?
Mezoterapia fractionata sau microneedling-ul medical este un tratament minim invaziv care se realizeaza cu un dispozitiv medical, numit dermograf, la care se ataseaza o capsula cu microace detasabile de unica folosinta, ce vor penetra straturile pielii (dermul si epidermul) in mod controlat, stimuland secretia naturala a fibrelor de colagen si elastina la nivelul pielii.

Protocolul de tratament este stabilit in functie de afectiunea pe care dorim sa o tratam. Atat adancimea cat si intensitatea procedurii sunt personalizate pentru fiecare pacienta.

Pentru a tranporta agentii activi in piele folosim acele sau canulele atraumatice ca vectori de difuziune. Tratamentul presupune utilizarea unui dermograf cu microace a caror intensitate si adancime este stabilita de la inceputul sedintei si se numeste microneedling medical.
Mezoterapia este o procedura estetica minim invaziva ce presupune injectarea la nivelul dermului a unui cocktail de substante active precum vitamine (B5, E, A, C) aminoacizi, antioxidanti, microelemente (Ca, Cr, Mg, etc), alfahidroxiacizi invelite intr-o suspensie de acid hialuronic ce va reda volumul si luminozitatea tenului. Acestea se introduc la nivelul tenului, gatului, decolteului sau mainilor prin stimularea colagenului propriu, de a forma o noua retea de fibre elastice si de colagen care sa redea fermitatea, elasticitatea si tonusul pielii.

Care sunt indicatiile pentru mezoterapie?

  • Riduri fine si medii
  • Laxitate cutanata (piele lasata) cu efect de lifting facial
  • Cicatrici atrofice, hipertrofice (post acnee, post traumatism, post arsura)
  • Vergeturi
  • Pete maronii
  • Rejuvenare si revitalizare cutanata
  • Caderea parului
  • Celulita
Mezoterapia pentru caderea parului

Multe femei se confrunta cu aceasta afectiune. Caderea parului poate aparea in urma unor dezechilibre hormonale (tiroidita autoimuna, menopauza), afectiuni metabolice (diabet) sau stres. La nivelul pielii scalpului se injecteaza un amalgam de substante menite sa stimuleze factorii de crestere si factorii vasculari care vor determina stoparea caderii parului si “intarirea” radacinii firelor de par.

Mezoterapia pentru rejuvenare si revitalizare

La nivelul fetei, gatului sau decolteului vom injecta produse cu un continut crescut de acid hialuronic care sa redensifice pielea si sa ofere aspectul hidratat, luminos.

Mezoterapia pentru vergeturi

Este ideala pentru tratamentul vergeturilor noi (roz). Vom observa scaderea dimensiunilor si orientarea culorii catre culoarea pielii din jur. Pentru tratamentul cicatricilor vechi (albe), recomandam introducerea produselor prin microneedling medical care sa refaca structura fibrelor de colagen.

Cum se realizeaza tratamentul?

Procedura se efectueaza sub anestezie locala, astfel incat tratamentul sa fie confortabil pentru pacienti. Fie ca injectam produsele in mod clasic (mici puncte, din loc in loc) sau fractionat (microneedling medical), pielea va fi usor eritematoasa (rosiatica) dupa procedura. Se aplica o masca hidratanta si calmanta insotita de produse cu ecran solar.

Exista contraindicatii?

Contraindicatiile se aplica persoanelor cu infectii active ale pielii (acnee papulo-pustuloasa, herpes) si persoanelor care urmeaza tratament cu anticoagulante orale.

Cate sedinte sunt necesare?

In functie de necesitatea pielii dvs, vom recomanda intre 4-6 sedinte la un interval de 10-14 zile pentru rezultate vizibile. Puteti repeta tratamentul o data pe an pentru intretinerea rezultatelor. Pentru corectia cicatricilor post-acneice, numarul minim de sedinte necesare este de 6.

Preturi Microneedling medical (mezoterapie fractionata)
Fata 1 ora400 Ron
Fata si gat 1-2 ore500 Ron
Fata, gat si decolteu 2 ore600 Ron
Refacere capilara 1 ora400 Ron

%d blogeri au apreciat: